Bartmelis » Specials » Kaapverdische eilanden
Verrassend anders ...

Een blik op Kaapverdië

In deze special nemen we een kijkje op enkele van de Kaapverdische Eilanden. Een prachtige bestemming op slechts zes uurtjes vliegen vanuit Brussel en Amsterdam.
Ben je de Canarische eilanden beu of wil je ook tijdens de wintermaanden zeker zijn van een stralende zon en ideale temperaturen, overweeg dan eens de Kaapverdische eilanden. Twee uurtjes verder vliegen dan Tenerife vindt je deze prachtige eilandengroep ten westen van het Afrikaanse vasteland, om 500 kilometer van de Senegalese kust.

De charmante bevolking staat garant voor een exclusieve vakantie. Het is een ware verademing dat de meeste eilanden nog niet zijn ingepalmd door het grote massatoerisme en echt nog authentieke portugees-afrikaanse invloeden hebben.

Elk van de tien eilanden heeft voor iedereen wat wils. Zonnebaden op prachtige Bountry-stranden, je in het zweet werken tijdens een lange hinking toch, je laten overtuigen door de fantastische Afrikaanse keuken, windsurfen of duiken naar oude scheepswrakken. Kkaapverdië heeft het allemaal.

Elk van de eilanden heeft zijn eigen uitstraling, vegetatie, fauna en flora. Van woestijngronden met prachtige stranden en Sal en Boa Vista, tot groen met prachtige wandelpaden in de meer westelijk gelegen eilanden zoals Soa Vicente. Je kan er vogels spotten, walvissen en haaien zien in de helderblauwe oceaan en schildpadden aan land zien gaan tijdens de broedperiode.

Geschiedenis

Het waren Portugese zeevaarders die deze eilandengroep ontdekte in de late 15de eeuw en ze gebruikte om aan te meren. Het was de perfecte uitvalsbasis tussen hun thuisland en Afrika en Amerika. Toen de Portugezen arriveerde was Kaapverdië onbewoond. Dat was voor ze vanuit het Afrikaanse vasteland Afrikanen verscheepte naar ginds om te werken op de verschillende plantages. Van de tien eilandjes zijn er op heden negen bewoond. Kaapverdië is vanaf 1975 onafhankelijk geworden van de Portugezen en werd het een republiek.

Boa Vista, het zand en duinen eiland van Kaapverdië

Samen met enkele andere Kaapverdische eilanden is Boa Vista zeer in trek bij vakantiegangers de laatste jaren. De mix van ideale temperaturen het ganse jaar door en prachtige stranden zijn ideaal voor…

De Kaapverdische Eilanden, een onbekend stukje Afrika

Kaapverdië, een eilandengroep op zes uurtjes vliegen vanuit Brussel of Amsterdam is één van de nieuwe reisbestemmingen. Ze bieden een uitstekend alternatief voor de Canarische Eilanden die niet altijd…

Een van de 10 eilanden van Kaapverdie, Sal

Kaapverdië is een Afrikaans land. Het is een eilanden groep (Kaapverdische eilanden) in de Atlantische oceaan op ongeveer 600 kilometer van de Senegalese kust. Sal is een van de tien bewoonde eilanden…
Gepubliceerd door Bartmelis op 31-01-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!